Belföld

Tizenegy határsértőt fogtak el a hétvégén Kelebiánál

Nyolc afgán, két pakisztáni és egy koszovói határsértőt fogtak el a határrendészek a hétvégén Kelebia térségében.

Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: múlt szombaton a stabil hőkamera kezelőjének jelzése alapján egy öttagú afgán család – apa, anya és három gyermekük -, valamint egy velük tartó, de a családtól különálló afgán férfi ellen indítottak eljárást. Mindannyian illegálisan lépték át a szerb-magyar határt, okmányokkal nem rendelkeztek. A különálló afgán állampolgár fiatalkorúnak vallotta magát, azonban az orvos megállapította, hogy 25-27 éves lehet. A határsértők menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának menekülteket befogadó állomására, Békéscsabára szállították.

Szombaton, szintén a stabil hőkamera kezelőjének jelzése alapján eljárást indított a határrendészet tiltott határátlépés szabálysértés miatt egy koszovói állampolgárral szemben. Ő sem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, ezért előállították, majd a kiskunhalasi őrzött szálláson helyezték el.

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség járőrei vasárnap reggel Kelebia belterületén igazoltattak négy férfit. A férfiak közül ketten fiatalkorú afgán állampolgárnak, egy férfi felnőtt korú, egy pedig fiatalkorú pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. Semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek, illetve hitelt érdemlően igazolni nem tudták magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért előállították őket. Az orvos a vizsgálat során megállapította, hogy mindannyian felnőtt korúak. A négy férfit a kiskunhalasi őrzött szállásra szállították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik