Belföld

Nincs fennakadás az ország közútjain

hokotrok(430x286)(2).jpg (havazás, hókotró, hóesés, )
hokotrok(430x286)(2).jpg (havazás, hókotró, hóesés, )

Az országos közutak mind járhatóak, nagyobb fennakadásról egyelőre nem érkezett bejelentés.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg is csaknem 200 munkagéppel dolgozik a havazásban érintett területeken a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. Az országos közutak mind járhatóak, nagyobb fennakadásról egyelőre nem érkezett bejelentés.

Tegnap este óta a Duna vonalától keletre eső területeken szinte mindenhol esett vagy szállingózott a hó, de ez fennakadást sehol sem okozott. Ugyanakkor folyamatosan havazik jelenleg is a főváros és Győr körzetében, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Hajú-Bihar megye területén.

Ezekben a térségekben a lehullott hó átlagos mennyisége 5-10 centiméter körüli. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának reggeli összesítése alapján az országos fő- és mellékutakon sónedves, vékony rétegben havas vagy helyenként latyakos a burkolat az északi országrészben és a Duna-Tisza közének vonalától keletre szinte mindenhol. Azért, hogy fennakadások továbbra se legyenek a közlekedésben, a közútkezelő jelenleg is csaknem 200 munkagéppel végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat – írja hétfői közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik