Belföld

Nekik nem kell visszaadni a milliós jutalmakat

Forint(210x140)(1).jpg (forint)
Forint(210x140)(1).jpg (forint)

A városvezetők lemondtak a pluszpénzekről, a náluk lényegesen nagyobb összegeket kapó önkormányzati céges vezetők azonban megtarthatták prémiumukat.

A Magyar Hírlap hétfői cikke szerint a fideszes önkormányzati vezetők egy kivételével visszafizették vagy jótékony célokra fordították a számukra megítélt jutalmakat. A miniszterelnök a múlt héten levélben kérte a politikusokat meg erre, a Blikk prémiumokat bemutató cikksorozata kapcsán. A lap nemcsak a városvezetők jutalmáról, hanem az önkormányzati cégek vezetőinek pluszpénzeiről is készített összeállítást. Utóbbiak a polgármestereknél is nagyobb jutalmakat kaptak.

A lap ezért kifejezetten olyan vezéreket keresett és talált, akik párttisztséget is betöltenek a Fidesz vagy KDNP helyi szervezeteiben. Például Lőrincz Gergelynek 5,5 milliós juttatást ítéltek meg, ő a XI. kerületben a Fidelitas helyi alelnöke. Kocsi Sándor 3,1 milliót vihetett haza, 2010-ben még fideszes jelöltként indult az önkormányzati választáson.

“Már a polgármesteri jutalmak visszakérése miatt is számos kritikát kaptunk, hogy miért avatkozunk bele az önkormányzati döntésekbe. Pedig Orbán Viktor pártelnökként párttársait kérte erre” – mondta a lapnak Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

DK: Orbán szedje vissza a pénzt a jutalmazott pártkatonáktól is

Megkérhetné a miniszterelnök az  önkormányzati cégek  fideszes párttisztséget viselő vezetőit is, hogy fizessék vissza év végi jutalmukat – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Kiváló munkát végző gazdasági  vezetők jutalmazása pedig akár  a jelenlegi gazdasági helyzetben is indokolt lehet ugyan, az ilyen,  pártmegbízottaknak juttatott, kirívó  nagyságú, indokolatlan összegeket azonban az illegális  pártfinanszírozás gyanúja lengi körül – fogalmaznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik