Belföld

Ismét havazik Győrben – minden út járható

A Magyar Közút 200 munkagéppel dolgozik a havazásban érintett területeken.

Vasárnap este óta a Duna vonalától keletre eső területeken szinte mindenhol esett vagy szállingózott a hó, de ez fennakadást sehol sem okozott. Ugyanakkor folyamatosan havazik jelenleg is a főváros és Győr körzetében, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Hajú-Bihar megye területén. Ezekben a térségekben a lehullott hó átlagos mennyisége 5-10 centiméter körüli.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának reggeli összesítése alapján az országos fő- és mellékutakon sónedves, vékony rétegben havas vagy helyenként latyakos a burkolat az északi országrészben és a Duna-Tisza közének vonalától keletre szinte mindenhol. Azért, hogy fennakadások továbbra se legyenek a közlekedésben, a közútkezelő jelenleg is csaknem 200 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

További kilátások az időjárásban: mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, hétfő estig túlnyomóan borult lesz az ég. Vasárnap estétől főként északon és keleten várható havazás, hétfőn másutt is számíthatunk hóra, délnyugaton, nyugaton helyenként havas eső, eső, hajnalban átmenetileg ónos eső is lehet. Vasárnap napközben átmenetileg megélénkül a délnyugati szél, majd mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -2 és +2 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik