Belföld

Csütörtökön tárgyal az LMP a kilépettekkel

lmp (ingyenes, )
lmp (ingyenes, )

Legkorábban csütörtökön kezdődhetnek meg a tárgyalások az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform pártból kilépett tagjai között a frakció sorsáról.

Heltai László, az LMP választmányi szóvivője közölte: szerdán ül össze a párt országos választmánya, és ekkor döntenek arról, hogy kik képviseljék a Lehet Más a Politikát a megbeszéléseken.

A párt hétvégi kongresszusa hivatalosan nem szabta meg, hogy kikből álljon vagy hány tagú legyen a tárgyalódelegáció, így a szóvivő ezekre a kérdésekre egyelőre nem tudott választ adni. Annyit mondott, hogy mivel az országgyűlési frakció sorsáról van szó, ezért parlamenti képviselők mindenképpen lesznek a tárgyalók között.

Hangsúlyozta, hogy miután a testület tagjait szerdán kijelölik, akár már másnap reggel elindulhatnak a hivatalos megbeszélések a platformmal.

Az LMP hétvégi kongresszusa szombaton döntött arról, hogy nem változtatják meg a párt novemberben elfogadott stratégiáját, amelyik kizárja az együttműködést az Együtt 2014 választói mozgalommal. A Párbeszéd Magyarországért Platform, amelyet éppen a novemberi határozat után alapított nyolc parlamenti és három fővárosi képviselő, vasárnap jelentette be, hogy tagjai kilépnek az LMP-ből. Terveik szerint új pártot alapítanak, de a képviselői mandátumukról nem mondanak le, és tárgyalásokat kezdeményeznek a maradókkal arról, hogyan lehetne továbbra is fenntartani a jelenleg 15 fős frakciót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik