Belföld

Szövetkeznek vagy csak beszélgetnek? Pártkongresszusok hétvégéje

dk (demokratikus koalíció, )
dk (demokratikus koalíció, )

Az LMP és a Demokratikus Koalíció (DK) is kongresszust tart a hétvégén. Tervek, titkok, stratégiák.

Elkezdődött az LMP kétnapos budapesti kongresszusa, amelyen a Lehet Más a Politika 2013-as költségvetéséről, a párt szerkezeti átalakításáról, ezen belül a társelnöki rendszer esetleges bevezetéséről is döntenek. A küldöttek felvették a napirendi pontok közé a Párbeszéd Magyarországért Platform határozati javaslatát, amely azonnali tárgyalásokat kezdeményez az Együtt 2014-gyel.

Az LMP novemberi kongresszusa még arról fogadott el határozatot, hogy a párt kizárja csatlakozását az Együtt 2014 választói mozgalomhoz, de felhatalmazást ad arra, hogy a párt képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más formáiról. A határozat elfogadása után lemondott posztjáról Jávor Benedek akkori frakcióvezető és két helyettese, Karácsony Gergely és Szabó Tímea. Ezt követően a három politikus öt parlamenti és három fővárosi képviselőtársával együtt megalapította a Párbeszéd Magyarországért Platformot.

Második kongresszusát tartja ma a Demokratikus Koalíció. Ezen a párt programjának elfogadásáról döntenek.

A budapesti SYMA csarnokban beszédet mond Gyurcsány Ferenc pártelnök, korábbi kormányfő és a DK három alelnöke – Bauer Tamás, Debreczeni József és Niedermüller Péter -, akik a pártprogramot mutatják be.

Ha kíváncsi arra, mi várható a két alakulattól, katt ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik