Belföld

Lelőtt két embert a győri kocsmáros, életfogytiglant is kaphat

24.hu
24.hu

2013. 01. 26. 12:56

A 35 éves férfi tavaly áprilisban, Győrben, a Vadkan Presszó agyonlőtt két győri lakost.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt, P. Lajos ellen.

A 35 éves férfi 2012. április 22-én 10.35 óra körüli időben, Győrben, a Vadkan Presszó előtt, engedéllyel tartott vadászfegyverével rálőtt Ú. Gábor (32) és N. Márton (31) győri lakosokra. A két férfi a helyszínen életét veszítette.

gyilkosság (gyilkosság, )

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a bűncselekményt megelőző éjszaka a gyanúsított által üzemeltetett Vadkan Presszóban együtt szórakozott a tulajdonos a későbbi áldozatok baráti körébe tartozó társasággal. A hajnali órákban nézeteltérés alakult ki a társaság egyik tagja és a gyanúsított között, amelynek hatására ő váratlanul félbeszakította a „mulatást” és kitessékelte a vendéglőből a még továbbra is szórakozni kívánó csoportot. Erről tudomást szerzett a reggeli órákban a 31 éves áldozat, aki sérelmezte a gyanúsított cselekedetét. Segítségül hívta társát, hogy sérelmükön elégtételt vegyenek. Mielőtt a helyszínre mentek volna, többször beszélt telefonon a gyanúsítottal, akinek egyértelműen tudomására hozta, hogy oda megy hozzá. A presszó tulajdonosa nem tartott a találkozótól, sőt felbosszantotta, hogy mit akarnak tőle. Mivel jól ismerte az áldozat agresszivitását, ezért csőre töltött vadászfegyverrel várta őket.

A két férfi gépkocsival érkezett a helyszínre. Kiszálltak, majd hangos szóváltás alakult ki a gyanúsított és közöttük. Látták, hogy a tulajdonosnál fegyver van, ezért visszaültek az autóba, hogy elhajtsanak. A presszó tulajdonosa ekkor odament hozzájuk és belerúgott a járműbe. Ekkor N. Márton kiszállt, és ahogy közeledett a fegyveres férfihoz, az mellkason lőtte. Ezután a járműből szintén kiszálló 32 éves áldozat felé indult el a gyanúsított, aki visszamenekülve autójába, átmászott a vezetőülésbe, hogy elhajtson. A gépkocsit elindítani azonban már nem volt ideje, mert a tulajdonos sörétes vadászfegyverével a jobb első zárt ablakon keresztül őt is lelőtte.

Mindkét sértett a helyszínen elhunyt. Ezután az elkövető bement az udvarra, ott átadta a fegyvert egyik ismerősének és telefon hívta a rendőrséget.

A nyomozás során a gyanúsított és a védelem próbálta a jogos önvédelmet bizonyítani, azonban ez egyértelműen cáfolásra került.

Az ügyet, több emberen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt, a nyomozó hatóság a napokban vádemelési javaslattal megküldi a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek. A bűncselekményért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.