Belföld

Lelőtt két embert a győri kocsmáros, életfogytiglant is kaphat

A 35 éves férfi tavaly áprilisban, Győrben, a Vadkan Presszó agyonlőtt két győri lakost.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt, P. Lajos ellen.

A 35 éves férfi 2012. április 22-én 10.35 óra körüli időben, Győrben, a Vadkan Presszó előtt, engedéllyel tartott vadászfegyverével rálőtt Ú. Gábor (32) és N. Márton (31) győri lakosokra. A két férfi a helyszínen életét veszítette.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a bűncselekményt megelőző éjszaka a gyanúsított által üzemeltetett Vadkan Presszóban együtt szórakozott a tulajdonos a későbbi áldozatok baráti körébe tartozó társasággal. A hajnali órákban nézeteltérés alakult ki a társaság egyik tagja és a gyanúsított között, amelynek hatására ő váratlanul félbeszakította a „mulatást” és kitessékelte a vendéglőből a még továbbra is szórakozni kívánó csoportot. Erről tudomást szerzett a reggeli órákban a 31 éves áldozat, aki sérelmezte a gyanúsított cselekedetét. Segítségül hívta társát, hogy sérelmükön elégtételt vegyenek. Mielőtt a helyszínre mentek volna, többször beszélt telefonon a gyanúsítottal, akinek egyértelműen tudomására hozta, hogy oda megy hozzá. A presszó tulajdonosa nem tartott a találkozótól, sőt felbosszantotta, hogy mit akarnak tőle. Mivel jól ismerte az áldozat agresszivitását, ezért csőre töltött vadászfegyverrel várta őket.

A két férfi gépkocsival érkezett a helyszínre. Kiszálltak, majd hangos szóváltás alakult ki a gyanúsított és közöttük. Látták, hogy a tulajdonosnál fegyver van, ezért visszaültek az autóba, hogy elhajtsanak. A presszó tulajdonosa ekkor odament hozzájuk és belerúgott a járműbe. Ekkor N. Márton kiszállt, és ahogy közeledett a fegyveres férfihoz, az mellkason lőtte. Ezután a járműből szintén kiszálló 32 éves áldozat felé indult el a gyanúsított, aki visszamenekülve autójába, átmászott a vezetőülésbe, hogy elhajtson. A gépkocsit elindítani azonban már nem volt ideje, mert a tulajdonos sörétes vadászfegyverével a jobb első zárt ablakon keresztül őt is lelőtte.

Mindkét sértett a helyszínen elhunyt. Ezután az elkövető bement az udvarra, ott átadta a fegyvert egyik ismerősének és telefon hívta a rendőrséget.

A nyomozás során a gyanúsított és a védelem próbálta a jogos önvédelmet bizonyítani, azonban ez egyértelműen cáfolásra került.

Az ügyet, több emberen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt, a nyomozó hatóság a napokban vádemelési javaslattal megküldi a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek. A bűncselekményért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik