Belföld

Motoros „táskatépő” tolvajok garázdálkodnak Győrben

Térfigyelő kamera rögzítette azt a motorkerékpáros duót, akik Győrben egy gyengén látó asszonyt loptak meg.

Térfigyelő kamera rögzítette azt a motorkerékpáros duót, akik Győrben, a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének épülete előtt, a múlt év decemberében egy fogyatékkal élő, gyengén látó asszonyt loptak meg. A tolvajok járművükkel a gyalogos mellé hajtottak, majd kikapták kezéből táskáját, a sértett okmányaival, értékeivel együtt. Közel százezer forint kárt okoztak ezzel az asszonynak.

A térfigyelő kamera felvétele szerint a sötét színű, elől két körlámpás motort egy vékony testalkatú fiatal vezette, szürkés-drappos kabátban, míg utasa sötét dzsekit viselt. A motorosok fehér bukósisakban voltak.

Egy hónappal korábban ugyanezzel a járművel követett el lopást az a páros, aki Győrben a Kossuth hídon, egy biciklis kosarából kapta ki a sértett válltáskáját, okmányaival, értékeivel együtt. Mintegy ötvenezer forint kárt okozva ezzel a tulajdonosnak.

A módszer itt is ugyanaz volt. A motoros a biciklis nő mellé hajtott, majd miután táskáját megszerezte, nagy sebességgel elhajtott.

A motor utasa a sértett személyleírása alapján egy erősebb testalkatú személy volt, fekete, orkán anyagú kabátot és sárga színű, fekete, keresztben csíkos bukósisakot viselt.

A bűncselekményt követően felhasználva a sértett bankkártyáját, egy automatából, bukósisakban kísérelt meg pénzt felvenni.

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a motorkerékpár, vagy az elkövetők kilétével kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést. Hivatali időben a 96/520-000/16-49; 96/520-000/13-30; vagy az ügyelet 107 számán.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét a „táskaletépés” módszerére, arra, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre!

Vállon, mellkas előtt keresztben lévő táskát hordjanak, lakáskulcsaikat,  mobiltelefonjukat inkább a becipzározott kabátzsebben tartsák! Mindezt azért, hogy az eltulajdonított lakcímkártya miatt ne kelljen a lakás teljes zárcseréjét elvégezni, illetve mobiltelefonjukkal azonnal segítséget tudjanak hívni.

Az elkövetőkről, az általuk használt motorkerékpárról – vagy a kerékpárról – pontos leírást, illetve menekülési útvonalat adjanak!

A rendőrség kéri a gyalogosan közlekedő nőket, hogy legyenek éberek és figyelmesek! Amennyiben mégis áldozattá válnak, figyeljék meg az elkövetőt és azonnal értesítsék a rendőrséget!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik