Belföld

A “trafikosnál” is lehet majd villanyórát kapni

A Relay és Inmedio egyes hírlapüzletekben is megvásárolható januártól a feltöltő kód az EDF DÉMÁSZ előrefizetős villanyóráihoz.

Az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén hatezernél is több előre fizetős mérő van, és ez a szám hónapról hónapra nő. Korábban csak az ügyfélszolgálati irodákban vásárolhatták meg a fogyasztók azt a feltöltő kódot, amelynek segítségével az előre kifizetett villamos energia árának megfelelően vehették igénybe az áramszolgáltatást. A januárban bevezetett Elektronkártya megkönnyíti a vásárlást, mert tartalmazza a gyors azonosításhoz szükséges ügyféladatokat.

A vásárlásra a Relay és Inmedio lánc egyes hírlapüzleteiben, illetve több újságpavilonjában is lehetőség van. Az ügyfelek az EDF DÉMÁSZ Elektronkártya emblémával ellátott üzletekben található terminálokon keresztül vásárolhatják meg feltöltő kódjukat.

A feltöltőkód-vásárlás minimális összege 2500 forint. A szolgáltatást az is igénybe veheti, akinek lejárt tartozása van. Esetükben a minimális befizetés – a tartozás nagyságrendjétől függően – 3333 vagy 5000 forint. A hatályos jogszabályok alapján a befizetés 25 vagy 50 százalékát az áramszolgáltató a hátralék csökkentésére fordítja. Amennyiben az ügyfélnek nincs tartozása és folyószámlájára egyéb befizetés – például önkormányzati támogatás – érkezik, akkor azt a rendszer automatikusan figyelembe veszi, és kódvásárláskor hozzáadja a befizetett összeghez

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik