Belföld

Erős fagy és havazás jön

Csütörtökön a délutáni órákban a Kisalföldön hószállingózás, kisebb havazás kezdődik. Hétvégén mínusz 12 fok is lehet.

A Skandináv-félsziget déli, valamint a Kelet-európai-síkság középső része fölött anticiklon húzódik. Az említett térségben általában kevés a felhő, sokat süt a nap, ennek ellenére továbbra is igen hideg van, a kora délutáni órákban is mindössze -10, -14 fokot mérnek. Északkelet-Európa fölött ciklon örvénylik, emiatt arrafelé borult az idő, és többfelé havazik. Szárazföldünk középső és déli területe fölött többközéppontú ciklonrendszer található. Hatására ott is sok a felhő, csak a két ciklon között szakadozottabb a felhőzet és süt ki hosszabb-rövidebb időre a nap. A ciklonokhoz tartozó frontok mentén több helyen alakul ki csapadék; északkeleten havazik, délnyugaton pedig az eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet Közép-Európában többnyire -2 és +7, délen 10 és 18 fok között változik. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé többnyire nedves, átmenetileg egyre enyhébb levegő érkezik.

Többnyire erősen felhős lesz az ég, ma főként délnyugaton, délen, holnap északkeleten azonban átmenetileg szakadozottabb lesz a felhőzet.

Reggelig északkeleten várható még havazás, majd átmeneti szünet után a déli óráktól nyugaton és délen valószínű csapadék: többnyire havazás, de délen eleinte eső, havas eső, délkeleten estefelé ónos eső is kialakulhat. Napközben többfelé megerősödik az északkeleti szél. Éjszaka helyenként köd képződik, amely csütörtökön néhol csak lassan oszlik fel.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1, +4 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzése alapján a hétvégén éjjelente mínusz 12 fokig hűlhet a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik