Belföld

A Himnusz új verziói: Rúzsa Magdi megszólaltatta a csendet

Magyarország Himnusza újszerű feldolgozásban, nemcsak siket embereknek. Rúzsa Magdi egy szál hegedűkíséret mellett, a jelnyelvet népszerűsítő szépségkirálynő Weisz Fanni és egy "jelelő kórus" is közreműködik a felvételen.

Eddig talán a legnemesebb ügy ami megtalált! -írja közösségi oldalán az énekesnő. Rúzsa Magdi a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy megható, hogy átadhatta a hangját Fanninak, általa megszólalt a csend.

Nem az volt a célom, hogy minél nagyobbat és magasabbat énekeljek. A Himnuszt úgy akartam felénekelni, mint egy imádságot, ahogy saját magamnak is énekelném- mondta el Rúzsa Magdi a reggeli műsorban.  “Eszembe jutott az is,hogy családom több, mint száz évig bolyongott, míg valamelyikünk végre büszkén és fennhangon elénekelhette a Magyar Himnuszt, magyar állampolgárként.”

Elkészült a Himnusz új, kórussal felénekelt változata is.

A Himnusz –az eredeti Kölcsey-vers – 190. születésnapjára ugyanis új felvételt készített az MTVA. Az új felvétel meg fogja határozni a magyarság következő éveit. Mármint nem folyamatosan, de az iskolai és állami ünnepségeken, a sportversenyek díjátadóin és hasonló alkalmakkor feltétlenül. Ezt fogják mostantól játszani a köztévében és a rádióban is- írja az Index.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik