Belföld

Téli hangulat a Veszprémi Állatkertben

Telelnek a veszprémi tevék, tigrisek, orrszarvúak és a zebrák is.

A Veszprémi Állatkert látogatóbarát fejlesztéseinek köszönhetően egy téli állatkerti séta során a család megpihenhet, felmelegedhet a csimpánzoktól hangos Csimpánzvilágban vagy az Afrika házban, ahol télen a zsiráfok élnek.

A Veszprémi Állatkert egyik legkedveltebb állata a zsiráf. A hosszúnyakúak meleg időben az Afrika szavanna kifutón a zebrákkal, és a háromtagú orrszarvú családdal együtt láthatók. Szívesen galoppoznak a forró napsütésben hatalmas kifutójukban, illetve csemegéznek az akácfák ágaiból.

//www.veszpzoo.hu/newsimg/2013/TeliSeta/Afrika-haz3.JPG

A hideg évszak beköszöntével azonban tavaszig búcsút kell inteniük csíkos és vastagbőrű szomszédaiknak, ám a látogatóknak nem kell róluk lemondani. Sőt, a zsiráfoknak otthont nyújtó Afrika ház fűtött látogatói terét csupán egy üvegfal választja el a majd’ öt méter magas állatoktól. Így a vendégek csaknem megérinthetik a különleges állatokat, vagy épp az üveg előtt állva különleges fényképeket készíthetnek emlékül a családról zsiráfokkal a háttérben. A gyermekekkel mindenképpen be kell majd térni a Kölyökdzsungel játszóház és terráriumba is, ahol állatkert témájú fedett játszótéren tombolhatnak a kicsik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik