Belföld

Rágcsálóméreg egy lengyel nápolyiban?

Egyelőre meg nem erősített gyanú szerint az egyik, a Tesco által forgalamzott lengyel nápolyi gyártása során rágcsálóirtó szerrel szennyezett tejport használtak. A terméket a biztonság kedvéért visszahívják.

Kapcsolódó cikkek

A NÉBIH 2013. január 22-én kapott értesítést az EU által működtetett, az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors riasztási rendszeren keresztül, hogy lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, ezért ezeket az édességeket visszahívják a fogyasztóktól – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A bejelentés szerint az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás.

A feltehetően szennyezett termékből – melynek eredeti megnevezése „Wafle waniliowe 175g” magyar megnevezése TS Vanília ízű krémmel (74%) töltött ostyaszeletek, minőség-megőrzési ideje 2013.04.21. azonosító száma 2-0771-210413 – a jelenlegi információk szerint Magyarországon a Tesco áruházakba szállítottak.

A NÉBIH azonnal elrendelte az eset kivizsgálását, és intézkedés történt a termékek forgalomból történő kivonásáról, a fogyasztóktól való visszahívásáról. A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy a megadott azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el!

Amennyiben bővebb információt kap a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a lengyel hatóságtól, a fogyasztókat és az érintett vállalkozásokat azonnal értesítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik