Belföld

Más tartozása miatt fagyoskodnak

Futes(960x640)(12).jpg (fűtés, távfűtés, radiátor, fűtőtest, főtáv, )
Futes(960x640)(12).jpg (fűtés, távfűtés, radiátor, fűtőtest, főtáv, )

Fűtés nélkül kénytelen átvészelni a telet két orosházi lépcsőház néhány lakója.

Orosházán, a Tass utca 9. és 11. számú társasházi tömbben 12 lakás saját költségen egyedi fűtésre állt át még 2011-ben, 5 lakás az Orosházi Városüzemeltetési Zrt. általi bérlemény, ezekben a társaság alakította ki a rendszert. A többi lakásban nincs fűtés, ugyanis van köztük nagy adós. Így akadnak olyanok, akik annak ellenére fagyoskodnak, hogy nincs tartozásuk. Az egyik lakó például hősugárzóval próbálja melegen tartani szobáját, így sem éri el nála a hőmérséklet a 10 fokot – írja a beol.hu.

“Nem értjük, mi történik a házunkban. Aki ki tudott fizetni 600 ezer forintot, csináltatott önálló fűtést. Akad, aki a klímájával tart meleget. Más meg fűtött, de olyan adósságot halmozott fel, amit a mai napig nem rendezett. Mi meg itt vagyunk, akiknek nincs adóssága, csak hideg lakása” — mondta a lapnak az egyik lakó.

A gázszolgáltató azt tanácsolta a lakosoknak, hogy forduljanak a közös képviselőhöz, aki kezdeményezi a tartozás kiegyenlítését. A beol.hu úgy tudja, ezt megtették, azonban a folyamat egyelőre eredménytelen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik