Belföld

Fagyos hétvége vár ránk

Szombaton és vasárnap éjszaka -17 fok is lehet, és napközben sem lesz -2-nél több. Addig is lesz hó, ónos eső és nagy szél is.

Ma még hó

Délutántól már csak az ország északkeleti részén várható havazás.  A Dunától keletre általában 3 cm hó hullhat, de északkeleten 5 cm sem kizárt.

A Dunántúlon és a középső országrészben helyenként sűrű köd képződhet.

Csütörtökön ónos eső

Holnap délelőtt hószállingózásra lehet készülni a Dunántúl egyes részein. Várhatóan a délutáni óráktól a Dunántúl déli megyéiben, majd estétől a Duna-Tisza köze déli részén a kezdeti átmeneti esőt, havas esőt havazás váltja fel. 3 cm hó valószínű ezeken a részeken.

Késő este délkeleten átmeneti ónos eső várható. Csongrád és Békés megyében elsőfokú figyelmeztetést adtak ki emiatt.

Pénteken viharos szél

Erősen felhős vagy borult idő várható, északon, északnyugaton lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Főként a déli, délkeleti országrészben fordul elő hószállingózás, havazás. Megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik az északi szél.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, -10, a legmagasabb nappali -1, -6 fok között alakul.

Szombaton hideg

Délen, délkeleten erősen felhős vagy borult idő várható, északon, északnyugaton lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. A keleti, délkeleti országrészben helyenként hószállingózás, kisebb havazás előfordul.  Az északi, északkeleti szél eleinte még megélénkül.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -5, -15, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, -7 fok között alakul.

Vasárnap napos, de fagyos

Keleten többnyire erősen felhős idő várható, nyugaton felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Legfeljebb a keleti országrészben fordulhat elő helyenként hószállingózás. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -17, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, -7 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik