Belföld

Győri telekügy: a Fidesz szerint sárdobálás zajlik

A párt győri elnöksége ezt arra reagálva közölte, hogy az LMP hétfőn bejelentette: adatokat szeretne az Audi logisztikai parkjának helyet adó ingatlannal kapcsolatban.

Az LMP hétfőn a győri telekügylettel kapcsolatban kért közérdekű adatokat. A Fidesz helyi elnöksége kiemelte, “egy város dinamikus fejlődése, több ezer új munkahely létrehozása sokak érdekét szolgálja: örülnek neki a helyi lakosok, profitálnak belőle a vállalkozások és a régió települései egyaránt”.

Hozzátették: az Audi győri gyárbővítése vagy logisztikai parkjának építése, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál győri megrendezése győri vállalkozásoknak, a győri embereknek ad munkát, erősíti a város iránti szeretetüket és elkötelezettségüket. “Nem vitatjuk, hogy nem szolgálják azonban a politikai ellenfelek érdekeit” – írta közleményében a Fidesz győri elnöksége.

Kitértek arra: Győr továbbra is az összefogásra, az együttgondolkodásra szólít fel, hiszen az ott élő emberek a fontosak, nem pedig a politikai egymásnak feszülés.

Bártfai Imre, az LMP városi koordinátora hétfő délelőtt jelentette be, hogy közérdekű adatkéréssel fordulnak Győr jegyzőjéhez, mert szerintük az önkormányzatnak közös telektulajdona lett egy offshore hátterű céggel. Közölte, augusztusban nyílt levéllel fordultak az Audi logisztikai parkjának helyet adó ingatlannal kapcsolatban a városhoz, de arra mindeddig nem kaptak választ.

Felidézte: nyári sajtóinformációk szerint egy helyi ügyvéd megszerezte az ingatlant, majd tulajdonjog-elismeréssel, azaz “olyan jogcímen, amelyet a magyar jog nem ismer”, eladta azt egy offshore hátterű luxemburgi cégnek, amely a 20 hektáros területből 19-et tulajdonol. Az LMP azt szeretné tudni, miként értesült az önkormányzat a területátadásról, és mit szándékozik tenni az ügyben, illetve tervezi-e a megállapodás megtámadását. Domanyik Eszter, a városháza szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte: a nap folyamán beérkezett közérdekű adatkérésre “a válaszokat – ahogyan eddig, úgy ezúttal is – a jogszabályokban foglaltak szerint teljesíti a hivatal””.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik