Belföld

Táviratozott Obamának Áder

áder jános (áder jános, )
áder jános (áder jános, )

Táviratban gratulált Barack Obama második ciklusra történő beiktatásához Áder János köztársasági elnök hétfőn.

A magyar államfő a levele szerint jelképesnek és ösztönzőnek találta, hogy az Egyesült Államok elnökének beiktatása Martin Luther King tiszteletes születésnapján és az Abraham Lincoln által 150 éve kiadott Emancipációs kiáltvány évfordulóján történt.

„Meggyőződésem, hogy az Ön irányítása és megújított vezetése alatt az Amerikai Egyesült Államok további lépéseket tesz a globális kihívások kezelésére, együttműködésben a hasonló elveket valló partnerekkel és szövetségesekkel, köztük Magyarországgal” – írta Áder János Barack Obamának címzett levelében, amelyben megerősítette szándékát, miszerint megőrzi és továbbfejleszti a két ország közötti baráti kapcsolatot.

Áder János Barack Obama második hivatali ciklusához sok sikert, emellett egész családjának is szerencsét és jó egészséget kívánt.

Barack Obama hétfőn a washingtoni Capitolium előtt, nagyszabású ceremónia keretében teszi le a hivatali esküt. Noha a hivatalos elnöki eskütétel szűk körben, de a média nyilvánossága előtt már vasárnap megtörtént, azt hétfőn megismétlik. A szertartáson a tervek szerint jelen lesz az Egyesült Államok mind a négy életben lévő exelnöke: Jimmy Carter, George H. W. Bush, Bill Clinton és George W. Bush is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik