Belföld

Síntörés miatt cammog a metró

metro-3-as(960x640)(7).jpg (metró, 3-as metró)
metro-3-as(960x640)(7).jpg (metró, 3-as metró)

A Corvin negyed és a Kálvin tér között van 15 kilométeres sebességkorlátozás.

A műszaki hiba az Újpest-Városközpont felé tartó oldalon történt, ott járnak lassabban a metrók – közölte a Metróért Egyesület hétfőn a Facebook-oldalán.  A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) későbbre ígért tájékoztatást, az MTI megkeresésére.

Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az MTI-nek azt mondta, a jelenlegi tervek szerint vagy csúcsidőszakon kívül, vagy üzemzárás után, de még hétfőn sínhevederek felszerelésével megszüntetik a hibát, így a sebességkorlátozás is feloldható lesz. Hozzátette: amíg nem újítják fel a vágányokat és az alagutakat, addig ezek a hibák elő fognak fordulni.  Mint mondta: százmilliárdok kellenének a teljes felújításhoz, és mivel ez a pénz most nem áll rendelkezésre, kisebb szakaszokon használt síneket fognak beépíteni.

Ugyanezen a szakaszon legutóbb tavaly novemberben repedt el egy sínszál, igaz, akkor a Kőbánya-Kispest felé vezető vonalon, emiatt egy napig haladtak lépésben a szerelvények. Akkor kiderült, a pálya romlása felgyorsult, 35 kilométer sínt kellene kicserélni mielőbb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik