Belföld

Mennyiért és hol parkoljunk Győrben?

Nem változnak január elsejétől Győrben a parkolás díjai.

A legdrágább díjövezetben továbbra is 400, a kettesben 200, a legolcsóbb, hármas díjövezetben pedig 100 forintot kell fizetni egy órás megállásért. Csak az összehasonlítás kedvéért egy kis szomszédolás: Sopronban a legbelsőbb övezetben maximum három órát lehet parkolni, óránként 420 forintért, a kettes és hármas zónában 315 illetve 210 forint a tarifa.

Ami pedig a fizetős övezetek kiterjedtségét illeti, még egy kis kitekintés: míg a 130 ezer lakosú Győrben jelenleg 2.755 a fizetőparkolók száma, a valamivel több, mint fele népességű Szombathelyen 2.800, a 157 ezres Pécsen 4.100, a 113 ezer lakosú Kecskeméten 6.000 beállóban kell az autósoknak fizetniük.

Azok, akik szeretnek biztosra menni Győrben a szabad parkolóhelyeket illetően, változatlan tarifával várakozhatnak a belvárosban lévő, Jókai úti parkolóházban: munkanapokon 8-tól 18 óráig, és szombaton 14 óráig óránként 150 forint, hétfőtől péntekig 18 órától másnap reggel 8-ig és szombaton 14 órától hétfő reggel 8 óráig 50 forint maradt a díj.

Változatlan a díja a földfelszíni parkolásra jogosító bérleteknek, de aki még ennél is kedvezőbb árat keres, annak érdemes körülnéznie a parkolóházak bérleti konstrukciói között. Hiszen az említett Jókai utcai parkolóházban a bérletekre vonatkozóan is a tavalyi árak érvényesek, és továbbra is a legolcsóbb kategóriát képviselik a Révai parkolóház árai, még úgy is, hogy 2011 áprilisa óta ez év február elsejétől némileg emelkednek.

Itt az óradíj ettől a dátumtól minden időszakban egységesen 60 forint lesz, a havi bérletért 6.000 forintot kell fizetni, a negyedéves 16.200, az éves 50.400 forintba kerül. Ez utóbbi megváltása esetében az autósok állandó beállóhelyet kapnak az épületben. Ahhoz pedig nem szükséges fejszámolóművésznek lenni, hogy belátható legyen: havi bérlettel 12-13 munkanapi parkolás után (napi nyolc órás műszakokkal és a 60 forintos óradíjjal számolva) a fennmaradó időben már ingyenes a várakozás a Révai parkolóházban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik