Belföld

Megint baj volt egy Alstom-metróval

alstom-metro(1)(960x640).jpg (alstom, m2, metró, bkv, )
alstom-metro(1)(960x640).jpg (alstom, m2, metró, bkv, )

Röviddel hétfő reggel 9 után a Stadionoknál leszállították az utasokat az egyik Alstom-szerelvényről – írja az Index. Ezúttal az utas- és vésztájékoztatási rendszer adta be a kulcsot. Egy nappal korábban az alagútban ragadt az egyik új vonat.

A budapesti Alstom-metró egy kicsit más, mint az Európa más városaiban közlekedők. A magyar fél ugyanis a szerződés összeállításakor ragaszkodott több alkatrész hazai beszállításához – mondta el a lapnak Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke. Van tehát olyan része a vonatnak, amit eddig nem alkalmaztak más Alstom-kocsikban. A mi szerelvényeink a szoftveres irányításban különböznek a varsói vagy barcelonai Alstomoktól, és az előforduló hibák túlnyomó része is szoftveres jellegű.

Van azonban olyan probléma is, ami közös a többi európai Alstom-kocsival. A kerékkopások például nem szokványosak sem Budapesten, sem Varsóban.

A BKK vizsgálja a meghibásodás okát. Hangsúlyozták, hogy eddig olyan hibára nem derült fény, ami az utasok biztonságát veszélyeztette volna – írja az Index.

Vasárnap a Keletitől kellett elvontatni egy új metrót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik