Belföld

Hó és eső váltogatja majd egymást a héten

Hétfőn kifejezetten tavaszias idő várható, de azért nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy a tél közepén járunk. Erre a következő napok havazásai is emlékeztetni fognak bennünket.

Hétfőn erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk. Főleg északon és nyugaton sokfelé várható eső. A nyugati tájakon jelentős mennyiségű eső várható – vízátfolyásokra, vizes, csúszós utakra készülhetünk. Késő este az északnyugati határszélen havazás, havas eső válthatja fel az addigi esőt. Estig a déli, estétől az északi, északnyugati szél erősödik meg, fokozódik viharossá. Északon 1 és 6, délen 6 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet. Többfelé jelentős olvadás várható.

Kedden a viharossá fokozódó szél hatására egyre inkább szilárd halmazállapotú lehet a csapadék, miközben csökken a mennyisége. Délutánra megszűnik a havas eső, hó, és felszakadozhat a felhőzet.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, kisebb hózápor, hószállingózás előfordulhat. Fagypont körül alakulhat a hőmérséklet. Csütörtökön és pénteken borongós időre van kilátás, délen többfelé, máshol elszórtan havazással, hószállingózással.

A hétvégére fagyos, száraz idő ígérkezik…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik