Belföld

Gyurcsány pártja szerint összefogás kell Orbán ellen

A demokrata ellenzéki erők összefogása az egyedüli módja az Orbán-kormány leváltásának - közölte a Demokratikus Koalíció párt vasárnap, miután kihirdették a Fejér megyei Pusztaszabolcson tartott időközi polgármester-választás eredményét.

A választáson egyedüli pártként a Demokratikus Koalíció állított jelöltet – írta a párt az MTI-hez eljuttatott közleményében. A DK közölte, hogy “a politikában újoncnak számító”, fiatal jelöltje a második helyen végzett, a szavazatok 25 százalékát szerezve meg.

Ez az eredmény és a 2012-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pácinban és a Győr-Moson-Sopron megyei Vámosszabadiban elért győzelem is azt mutatja, hogy a DK “jelentős erővel tud és fog is hozzájárulni” a demokrata ellenzéki erők összefogásához, amely “az egyetlen eredményes út az orbáni rendszer leváltása érdekében” – közölte a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció párt.

A pusztaszabolcsi választást a Fidesz támogatásával induló független jelölt, Csányi Kálmán nyerte 909 vokssal. Miklósi Péter (Demokratikus Koalíció) 482 szavazatot kapott, a függetlenként induló Szőke Erzsébetre 448-an, az ugyancsak független Stanczel Károlyra pedig 151-en voksoltak.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik