Belföld

Egy nap riasztás nélkül

Hétfőn semmilyen időjárási veszély nem fenyeget, akár 11 fok is lehet. Hóra ezen a héten is számítani kell, hétvégén pedig napközben is maradnak a mínuszok.

Jó ideje nincs olyan nap, hogy ne figyelmeztetnének komolyabb hóra, ónos esőre, ködre. Vasárnap például ónos eső miatt volt elsőfokú figyelmeztetés 3 déli megyét kivéve. Hétfőn végre az egész országban nyugalom várható. Ebből hétből még csak annyi látszik, hogy lesz csapadék minden formában, a mennyiség viszont még kérdéses, így az is, lesznek-e újabb riasztások.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint hétfőn túlnyomóan borult, párás idő várható, a Dél-Alföldön és a Tiszántúl keleti felén süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Elsősorban nyugaton és északon várható eső, zápor. Késő délutántól északnyugaton havas eső, havazás is lehet. A Dél-Alföldön és a Kisalföldön helyenként megerősödhet a szél.

Hajnalban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, napközben északon 1 és 6, délen 7 és 11 fok között valószínű.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az idő. Nyugaton többfelé várható havazás, keleten kezdetben eső, majd délután itt is egyre inkább hó valószínű, miközben nyugaton megszűnik a csapadék. A Dunántúlon és a főváros térségében megerősödhet a szél.

A minimumhőmérséklet -3 és +3 fok között, nappali -2 és +4 fok között várható.

Szerdán a nap első felében északkeleten szórványosan lehet havazás, de másutt is lehet néhol hószállingózás.

A leghidegebb órákban -10 és -2 fok közötti értékek várhatók, a nappali maximumok -3 és +3 fok között alakulnak majd.

Csütörtökön többfelé valószínű havazás, nagyobb eséllyel az ország déli felén, délkeleten havas eső, eső is lehet.

A hőmérséklet hajnalban -10 és -2 fok között várható, napközben -3 és +3 fok között.

Pénteken is több helyen várható havazás. A minimumhőmérséklet -8 és -3 fok között várható, a nappali csúcsértékek -4 és -1 fok között lehetnek.

Szombaton elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet -12 és -5, a legmagasabb -6 és -1 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős idő várható, néhol hószállingózásra is számítani lehet. A minimumhőmérséklet -15 és -7 fok között alakul, a nappali csúcsértékek -6 és -1 fok között várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik