LMP
Belföld

Országjárni indul az LMP

schiffer_andárs (schiffer, lmp)
schiffer_andárs (schiffer, lmp)

És még hét pontja is van a pártnak.

Az LMP hétpontos javaslatcsomagot készített a helyi gazdaságok megerősítése érdekében – jelentette be Schiffer András, a párt frakcióvezetője és Szél Bernadett országgyűlési képviselő szombati, budapesti sajtótájékoztatóján. A két politikus hamarosan országjárásra indul, hogy kistelepüléseken vizsgálják meg a jól működő helyi gazdaságfejlesztési gyakorlatokat.

Schiffer András szerint az elmúlt 25 évet olyan torz, mára kudarcot vallott gazdaság- és fejlesztéspolitika jellemezte, amely kizárólag a külföldi tőkevonzó képességben mérte a sikert.


Schiffer András magánya

Az LMP véleménye szerint a 2014-es választásokat követően “zöldfordulatra” van szükség, ami a belföldi tőkeképző képességben méri a sikert. A párt arra készül, hogy a kis- és közepes vállalkozások, illetve a helyi gazdaságok megerősítésével emelje fel az országot.

Az LMP hét pontja

Szél Bernadett bemutatta azt a hétpontos javaslatcsomagot, amelyet elengedhetetlennek tartanak ahhoz, hogy “a közmunkacsapdát felszámoljuk” és beinduljon a helyi gazdaság fejlesztése.

A képviselő úgy véli, kicsiben kell gondolkozni, a helyi gazdaságfejlesztésre kell hangsúlyt fektetni, és a közmunkaprogramnak a jelenleginél jóval korlátozottabb szerepet kellene kapnia a munkanélküliek reintegrációjában. Szeretnék elérni, hogy a közfoglalkoztatás során kizárólag a közösségi szükségleteket kielégítő, közösségi értékteremtő projekteket lehessen támogatni.

Szél Bernadett kitért arra, hogy a közmunkában részt vevők jelenleg kikerülnek a regisztrált álláskeresők közül. Közlése szerint ehelyett viszont jó képzést kellene adni ezeknek az embereknek, miközben rugalmas átjárást kellene biztosítani a közmunka és a többi aktív munkaerő-piaci program között.

A közmunkaprogramokból átcsoportosított költségvetési forrásokból helyi gazdaságfejlesztési projekteket kell indítani – ismertette további javaslataikat, jelezve: százezer munkahelyet lehetne teremteni az épületenergetikai beruházásokkal.

Az LMP-s képviselő végül közölte: országjárásra indulnak és a leghátrányosabb helyzetű kistelepülésen vizsgálják meg az ott élők által megvalósított helyi gazdaságfejlesztési gyakorlatokat. Tavaszra kiadvánnyal készülnek, ami részletesen bemutatja, hogyan kívánnak munkahelyeket teremteni a zöldgazdaságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik