Belföld

Minden út járható Fejér megyében

Fejér megyében szombat reggelre mérséklődött a szél, az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a másodfokú riasztást.

A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek január 18-án, pénteken összesen 380 szakemberrel és 120 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő védekezési feladatokban, beavatkozásokban Fejér megyében.

Éjszaka egészen szombat reggelig még további nyolc esetben kérték a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek segítségét elakadt járművek miatt Fejér megyében. A 7-es főúton, Martonvásár és Tárnok között három személygépkocsi ütközött, a balesetben egy ember sérült meg. Móron, Vértesboglár és Csákvár között, Székesfehérváron tehergépkocsik akadtak meg a hóátfúvásban. A börgöndpusztai bekötőúton két személygépkocsit és utasait mentették ki a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a helyenként fél méter magas hó fogságából. Reggel Sukoró és Pákozd között, valamint Székesfehérvár és Zámoly között csúszott árokba egy hótoló tehergépkocsi. A 62-es főúton, Perkáta magasságában egy rakomány nélküli kamion borult az árokba- tájékoztatta a Fehérvár24-et Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden közlekedőnek felhívja a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, a vonatok és buszok menetrendjéről, valamint a hatóságok felhívásairól, figyelmeztetéseiről.  A hideg időjárás miatt ismételten felhívják a lakosság figyelmét a kihűléses balesetek és tragédiák megelőzésének fontosságára, az embertársainkra való odafigyelésre. Amennyiben közterületen a kihűlés veszélyének kitett személyt látnak, értesítsék a karitatív és civil szervezeteket. Figyeljenek fokozottan a környezetükben élő, magukat csak nehezen ellátni képes emberekre is!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik