Belföld

Változhat a lex-romkocsma

romkocsma sakk (romkocsma, fiatal, sakk)
romkocsma sakk (romkocsma, fiatal, sakk)

Finomítani fogják az éjféli zárást előíró szabályt. Valószínűleg sétálóutcákat alakítanak ki a szórakozóhelyekkel teli belvárosi részeken.

Erzsébetváros polgármestere, Vattamány Zsolt kezdeményezésére megbeszélést tartottak csütörtökön az önkormányzat és a VII. kerületi vendéglátóhelyek vezetői – írja a HVG.

A VII. kerület szerint több pontban is “előremutató, példaértékű megállapodás született”. Megegyeztek, hogy Erzsébetváros és az érintett vállalkozások kidolgozzák az együttélés szabályait, közösen aktív részt vállalnak annak végrehajtásában, betartásában az érintett területeken, ennek eredményeit már az idei turisztikai szezonban érezhetik a kerület lakói – ígéri az önkormányzat.

A részletes szabályozásban szó lesz a közrendről, a köztisztaságról, a közös teherviselésről, a vendéglátóhelyek önszabályozásának kialakításáról, a rendszeres egyeztetésről és a közös kommunikációról.

Az önkormányzat vezetése támogatja azt a kezdeményezést, hogy megfelelő előkészítés után a belső-erzsébetvárosi területen néhány frekventált utca sétálóutca legyen.

A romkocsmák éjfél utáni nyitva tartását tiltó határozat ellen év végén tiltakozóhullám indult az interneten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik