Belföld

Pályázat cigánytelepek felszámolására

cigánytelep (cigánytelep, cigány, roma)
cigánytelep (cigánytelep, cigány, roma)

Február 4-ig jelentkezhetnek észak-magyarországi önkormányzatok civil vagy egyházi szervezetekkel a minimum 100, maximum 300 millió forintos támogatásért.

Félmilliárd forint pályázható Észak-Magyarországon az Új Széchenyi Terv keretében szegregált lakókörnyezet oldását szolgáló kísérleti projektek megvalósítására – tájékoztatta a regionális fejlesztési ügynökség az MTI-t.

Szociális bérlakásokra

A felhívás célja a főként roma népesség által lakott telepeken a szegregált lakókörnyezet felszámolása, lakáspótláshoz kapcsolódó beavatkozásokkal, az ott élők társadalmi-szociális körülményeinek javítása. Meg kell valósítani az integrált lakókörnyezetbe költöztetését olyan felkészült családoknak, akik boldogulni képesek a többségi társadalomban.

A támogatás a többi között szociális bérlakások építésére, felújítására, illetve az integrációt segítő tevékenységre fordítható.

Az igénybe vehető támogatás összege minimum 100, maximum 300 millió forint, amelyet 100 százalékos támogatás mellett lehet felhasználni.

Egyedül nem megy

A pályázó konzorciumban az adott település önkormányzata mellett kötelező részt vennie legalább egy alapítványnak vagy egyesületnek, illetve egyházi szervezetnek. További partnerként gazdasági társaságok, szövetkezetek, vállalkozók, nonprofit szervezetek, költségvetési szervek és helyi önkormányzatok is bevonhatóak a konzorciumba.

A február 4-ig megtörténő regisztráció a pályázati részvétel feltétele, a projekt kidolgozása ezt követően kezdődhet meg – közölte a fejlesztési ügynökség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik