Belföld

Öt megyében harmadfokú riasztás van érvényben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak az érintett térségben.

Hófúvás miatt harmadfokú riasztás van érvényben Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyék 26 kistérségében. A piros színű jelzés Csorna, Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Sopron-Fertőd, Lengyeltóti, Fonyód, Marcal, Körmend, Celldömölk, Csepreg, Kőszeg, Sárvár, Szombathely, Vasvár, Pápa, Ajka, Devecser, Sümeg, Tapolca, Nagykanizsa, Zalakaros, Hévíz, Keszthely, Pacsa, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót térségére érvényes, mert ezekben a hótakaróval borított térségekben a viharos, 60-70 km/órát elérő szél hótorlaszokat emelhet.

Másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben – szintén a hófúvás miatt – Komárom-Esztergom, Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyékben.

Az OKF arra kéri az autósokat, aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye, és közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik