Belföld

Műtétek is elmaradtak a havazás miatt Győrben

Csak kisebb fennakadásokat okozott a betegellátásban a havazás a Győr-Moson-Sopron megyei kórházakban.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója péntek délután az MTI érdeklődésére elmondta: csupán néhány, nem sürgős műtétet kellett elhalasztaniuk, általában azért, mert a páciens nem érkezett meg az intézménybe. Néhány olyan ember, aki pénteken hazamehetett volna, azért kénytelen a hétvégét is a kórházban tölteni, mert a hozzátartozói, akik hazavitték volna, a rossz útviszonyok miatt nem érkeztek meg.

A csornai Margit Kórházban az okozott fennakadást, hogy a dolgozók egy része nem ért be műszakba, így túlórában részint azok helyettesítik őket, akik a járhatatlan utak miatt el sem indulnak haza – közölte Winiczai Zoltán igazgató, hozzátéve: “nehézségekkel, de uralható a helyzet”.

A kapuvári Lumniczer Kórház és Rendelőintézetbe a betegek egy része, valamint néhány, más városból átjáró szakorvos nem ért be, így több szakrendelést is le kellett mondani pénteken, a várostól jó húsz kilométerre lévő dénesfai pszichiátriai intézetbe pedig saját traktorukon kellett kivinni az ebédet – sorolta nehézségeiket Benedek Zoltán igazgató.

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézetben a várható problémák ismeretében már napokkal ezelőtt úgy szervezték meg a műtéteket, hogy később hajtsák végre a halasztható beavatkozásokat. Így jelenleg csak az okoz gondot, hogy sokan, akik pénteken, kezelésük befejeztével távozhattak volna, nem tudnak hazajutni, de ők is csak a szabad ágyak egyharmadát töltik meg – jelezte Bertalan István igazgató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik