Belföld

Hófúvás: 26 út vált járhatatlanná a Dunántúlon

24.hu
24.hu

2013. 01. 18. 08:57

Az érintett térségekbe semmiképpen ne induljanak útnak a közlekedők! Elzárt település ugyanakkor nincs az országban.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az éjszakai és a hajnali órákban is folyamatosan dolgozott az hóeltakarításán, azonban a rendkívül nagy erejű szél folyamatosan visszahordja a letakarított havat az úttestre. Ennek következtében Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében összesen 26 útszakasz vált járhatatlanná. Ezekbe a térségekbe semmiképpen ne induljanak útnak a közlekedők! Elzárt település ugyanakkor szerencsére nincs az országban.

A folyamatos hóátfúvások miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lezárta Győr-Moson-Sopron megyében a Sopronnémeti–Magyarkeresztúr, a Páli–Vadosfa, a Páli–Edve, az 1-es főút – Országhatár (Albert Kázmér-puszta), a Hegyeshalom–Bezenye, a Balf–Fertőrákos, a Cirák–Beled, az Iván–Simaság, a Vitnyéd–Csapod, az Újkér–Szakony, a Nemeskér–Egyházasfalu, a Kópháza–Harka és a Lövő–Sopronhorpács közötti útszakaszokat. Szintén útlezárás van érvényben Vas megyében a Karakó–Jánosháza, a Kemenessömjén– Vönöck, a Mersevát–Kemenesszentmárton, Pápoc és a megyehatár, a Celldömölk–Mesteri, a Sárvár–Ölbő, a Csepreg–Újkér, a Csepreg–Tompolád között mellékutakon, továbbá Komárom-Esztergom megyében a Tata-Kömlőd közötti szakaszon, Veszprém megyében Kemeneshőgyész és a megyehatár, valamint a Kemenesszentpéter és a megyehatár közötti útvonalon, illetve Zala megyében Kisgörbő–Zalaszentgrót és Söjtör–Tófej között.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több száz munkagéppel dolgozott éjszaka és a hajnali órákban is az utak felszabadításán, de a nagy erejű szél folyamatosan visszahordja a havat az utakra. A társaság hómarókat vezényelt át Marcaliból, Tárnokról, Vácról és Székesfehérvárról Vas megyébe, illetve szintén Pest megyéből, valamint Soltról és Kecskemétről hóekéket Győr-Moson-Sopron megyébe. A hóátfúvásokban érintett területeken jelenleg is csaknem 300 munkagép dolgozik.

A fő- és mellékutak Győr-Moson-Sopron, Veszprém, valamint Vas és Zala megyében többfelé hókásásak, latyakosak, hóbordásak, a mellékutak havasak, nehezen járhatóak. Az eddig lehullott hó mennyisége átlagosan 30-40 centiméter.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.