Belföld

Egyelőre minden út járható Székesfehérváron és környékén

Szabó Tibor István
Szabó Tibor István

2013. 01. 18. 15:51

Operatív megbeszélést tartott a védelmi bizottság péntek délután a Városházán.

Székesfehérváron és környékén már hajnal óta folyamatosan havazik, emellett a szélfúvások is nehezítik a hóeltakarításban résztvevő szakemberek munkáját. Már a délelőtt folyamán megkezdődtek az intézkedések, hogy a nagy mennyiségű leesett hó az erős szél se okozzon fennakadást. Ezek ismertetésére és a további feladatok áttekintésére szolgált az az operatív megbeszélés, amelyet Dancs Norbert, a létrejövő Járási Védelmi Bizottság elnöke vezetett le.

Mint elhangzott: a felső tagozatos diákokat 11 órától folyamatosan elengedték, az alsósok esetében pedig az osztályfőnökök bevonásával értesítették a szülőket és küldték haza a gyermekeket. Mindez a vidéki tanulók esetében megnövekedett forgalmat okozott a buszközlekedésben, de eddig minden diák épségben hazajutott.

Székesfehérváron és környékén minden útvonal járható. Nádasdladány, Zámoly és Iszkaszentgyörgy felé okoznak nagyobb problémát az időjárási körülmények, de a közútkezelő munkatársai még valamennyi helyen biztosítani tudják a folyamatos járhatóságot.

Az Alba Volán tájékoztatása szerint, ha kisebb-nagyobb késésekkel is, de minden járatukat indítani tudják, sőt 6-8 pluszjáratot is beállítottak a nagy diáklétszám miatt. Szerencsére szinte minden településre van kerülő útvonal, így ameddig biztonságosan lehetséges, addig indítja és közlekedteti járatait az Alba Volán.

Folyamatosan dolgoznak a Városgondnokság munkagépei is a fehérvári utakon. Az időjárási viszonyok miatt most a főutakat takarítják, többször végigmenve a legtöbbek által használt szakaszokon. Mindezek eredményeként Székesfehérváron minden út járható. A szakemberek ígéretei szerint a mellékútvonalakra a havazás elállta után jutnak el a hókotrók.

A rendőrség arról számolt be, hogy a járművezetők figyelemmel vannak a megváltozott közlekedési viszonyokra, így eddig szerencsére csak két baleset történt, amely rendőri beavatkozást igényelt.

Sipos Imre igazgató tájékoztatása szerint a Székesfehérvári Tankerületben minden intézményből haza tudták küldeni a gyermekeket. Jelezte viszont, hogy több középfokú oktatási intézményben felvételi vizsga kezdődött ma 14 órakor, holnap 10 órakor pedig egy másik korosztály számára rendeznek hasonló vizsgát. A tankerületi igazgató mindenkit szeretne megnyugtatni, hiszen egy pótnapot tartanak, azaz január 24-én 14 órakor minden diák pótolhatja a mai és holnapi felvételi vizsgát, aki a havazás miatt nem tud eljutni az oktatási intézményekbe most.

Eddig egy nagyvállalat jelezte, hogy várhatóan a délutános műszakkal este 10 órakor végző kb. 200 vidéki dolgozója nem biztos, hogy haza tud indulni a havas időben. Az ő elhelyezésükre dr. Cser-Palkovics András polgármester intézkedett, az egyik kollégiumban szállásolják el a dolgozókat. Másokra is számítanak, akik esetleg Székesfehérváron rekednek a rendkívüli időjárási körülmények miatt, számukra szükség esetén a befogadó helynek kijelölt Sziget Utcai iskolaépület tornatermét (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai épületében) nyitják meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.