Belföld

A hó ismét lecsapott a Dunántúlra

Amíg Csongrád megyében esik, az ország nyugati felén ismét hóakadályokkal küzdenek. Nem lesz ez mindig így!

Vép, Acsád, Meszlen és Salköveskút megközelíthetetlen Vas megyében, több településre pedig nagyon nehezen lehet eljutni. Horvát László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy megfeszített erővel dolgoznak a gépekkel, a viharos szél azonban folyamatosan visszafújja az útra a már eltakarított havat. A helyzet percről percre változik. Több gépet kaptak kölcsön más megyék igazgatóságaitól, ezek is megállás nélkül dolgoznak.

Három út járhatatlanná vált havazás és hófúvás miatt Veszprém megyében, de az érintett településeket más útvonalról meg lehet közelíteni. A havazás és az erős szél miatt több vonalon váltóállítási gondok okoznak fennakadásokat a vasúti közlekedésben. Húsz-huszonöt perces késéssel közlekednek a vonatok Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében.

Kiterjedt havazás várható pénteken. A kezdeti havas esőt is hó váltja fel délkeleten. A viharos szél méteres hófalakat emelhet. Nyugaton nem ajánlatos útnak indulni!

Szombaton keleten további hóesés lehet, majd nyugat felől lassan tovább csökken a felhőzet. Zord hideg lehet a reggel, -15 fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Nappal is fagyos időre van kilátás, néhol délután sem lesz melegebb -7, -6 foknál.

Vasárnap borult idő várható, egyre többfelé csapadékkal: a kezdeti havazást dél, délnyugat felől fagyott/ónos eső, majd eső váltja fel. A zord reggel után napközben fagypont köré melegedhet a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik