Belföld

Veszprém a hó alatt

Hószünet, ingyenes tömegközlekedés és parkolás Veszprémben péntek éjfélig.Éjszaka újabb havazás kezdődik, többfelé újabb 5-15 cm-es hóval. A viharos szél méteres hófalakat emelhet.

A kormányhivatal, módosítva a katasztrófavédelem előzetesen adott tájékoztatását – miszerint a Veszprém megyei középiskolákban pénteken tanítási szünet lesz – azt írta: az időjárási viszonyokra való tekintettel január 18-án a bejáró tanulók távolléte igazoltnak tekinthető, ha az iskolába való eljutásuk vagy hazajutásuk nem biztonságos, a kollégistákat pedig még csütörtökön hazaengedik a bentlakásos tanintézményekből. Csütörtökön és pénteken az iskolák nyitvatartási idejében a diákok felügyelete biztosított – tették hozzá a közleményben.

Ingyenes a tömegközlekedés és a parkolás Veszprémben péntek éjfélig – tájékoztatta a megyeszékhely fideszes polgármestere csütörtökön az MTI-t. Porga Gyula elmondta: a csütörtök déltől életbe lépett rendelkezést azért hozták, hogy a város közlekedésének könnyebbé tétele érdekében aki teheti, hagyja otthon az autóját, és használja a tömegközlekedést. Hozzátette: a Veszprémi Közüzemi Zrt. a főbb útvonalakat megtisztította, így a tömegközlekedés zavartalanul működik.

Vas és Veszprém megyére a péntekre várható erős hófúvás miatt piros, vagyis harmadfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Eszerint a friss hóval fedett területeken a viharos szél miatt magas hótorlaszok is kialakulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik