Belföld

Spájz? Egy hely, ahol ellehetsz, mint a befőtt!

JAM program (JAM, program)
JAM program (JAM, program)

JuniorAchievement Magyarország szervezésében megnyitotta kapuit a Spájz Ifjúsági Ház, ahol a helyüket nehezen találó fiatalok, nem formális csoportok is lehetőséget kapnak kreatív gondolataik megvalósításához.

A Dél-Alföldi régió egyötöde 15-29 év közötti fiatal, döntő többségük a felhasználható szabadidejét otthon tölti. A kutatás szerint ennek okaként a közösségi tér hiányát jelölték meg. Ezért jött létre a Spájz Ifjúsági Ház, ahol kellemes környezettel, belvárosi, fiatalos hangulattal és a különböző korosztályokhoz igazodó eszközökkel várják a látogatókat. A Spájz – Egy hely, akol ellehetsz, mint a befőtt! – áll a szlogen a közösségi tér folyosóján.

Célunk az volt, hogy korosztály specifikus fejlesztő programokkal a felmerülő problémákra választ adjunk. A 12-18 évesek számára pályaorientációs, 19-24 év közöttieknek munkaerő-piaci, életvezetési, illetve a 24-29 éves kisgyermekesek részére családtervezési, családi gazdálkodási ismereteket, készségeket fejlesztő tanácsadásokkal, rendezvényekkel készülünk.” – mondta a Szeged24-nek Gergely Orsolya, a Junior Achievement Magyarország ügyvezető igazgatója, aprojekt szakmai vezetője.

A „Lépések – komplex kompetenciafejlesztő program fiatalok társadalmi integrációjánakelősegítésére” című projekt európai uniós támogatásból valósul meg. Fontos követelmény volt, hogy a projekt a fiatalok társadalmi integrációját elősegítő programokkal szolgáljon. Így az ifjúsági ház számos, a fiatalok igényeihez igazodó kulturális és szabadidő, illetve személyiség- és kompetenciafejlesztő programokkal és tanácsadásokkal is várja az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik