Belföld

Ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért

Január 20. és 27. között rendezik mag a Krisztus-hívők egységéért tartott ökumenikus imahetet Szegeden.

Az ökomenikus imahét országos megnyitó istentiszteletére Budapesten, a fasori evangélikustemplomban kerül sor január 20-án, vasárnap 18 órakor. Az igehirdetést a hagyományoknak megfelelően Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, valamint aMagyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke, Steinbach József református püspökvégzi.

Az idei imahét az ember egyéni és közösségi hivatását helyezi előtérbe. „Küldetésünk van, amelynekbetöltése jelenti életünk méltóságát és boldogságát. Erre az útra lép az, aki mindennap tudni akarja,hogy mit kíván tőle az Úr és ahhoz igazítja lépteit.” – fogalmaz Erdő Péter és Steinbach József az imahéthez kapcsolódó kiadvány bevezetőjében.

Szegeden, a Kálvin téri református templomban a január 20-án, vasárnap 18 órakor kezdődő imaórán Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspök szól a hívekhez. A szegedi dómban január 22-én, kedden 18 órakor Gáncs Péter evangélikus püspök hirdet igét. Bölcskei Gusztáv református püspök is a dómban tart igehirdetést január 24-én, csütörtökön 18 órakor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik