Belföld

Brutálisan, 29 késszúrással ölt a győri gyilkos

Győri gyilkosság (Győri gyilkosság)
Győri gyilkosság (Győri gyilkosság)

A 61 éves férfire vérbe fagyva találtak rá a rendőrök, Szőnyi Márton utcai lakásában.

Január 16-án érkezett bejelentés a győri rendőrkapitányságra, miszerint az áldozat felesége napok óta nem hallott tőle külön élő férjéről. A kiérkező rendőrök holtan találták a nyugdíjas férfit. Forró nyomon azonnal elindult a nyomozás és a helyszínelés, a boncolás során pedig kiderült, hogy az áldozatot 29 késszúrással brutális kegyetlenséggel ölték meg, hiszen voltak olyan szúrások melyek teljesen áthatoltak a testen és a szemüregen. A rendőrség a bejelentést követő 18 órán belül elfogta a gyanusítottat, ami azért is példaértékű, mert ritkán sikerül ilyen gyorsan kézre keríteni az elkövetőt. A 28 éves hajléktalan férfi, K. Richárd, alias „Golyó” először tagadta tettét, ám később beismerő vallomást tett. A férfi nem volt ismeretlen a hatóság előtt: többször volt már büntetve és a győri alvilág egyik ismert alakjaként tartották számon.

A nyomozás során kiderült, hogy a 61 éves nyugdíjas egy kocsmában ismerkedett meg gyilkosával. A férfi azt hangoztatta, hogy nem jó a zár lakásában, mire K. Richárd felajánlotta, hogy megjavítja a szerkezetet. Ezután a férfi Szőnyi Márton utcai panellakására mentek; beszélgettek és italoztak, majd valamin összevesztek, s a szóváltást brutális tett követte. Az elkövető kikapta az idős férfi kezéből a konyhakést, s halálra szúrkálta.

A gyilkosság után K. Richárd televíziót, telefont, bankkártyát és bélyeg albumokat lopott el a lakásról. Ezek közül a televíziót – piaci áron – értékesítette is. A bankkártyát kétszer próbálta használni, ám második alkalommal az automata elnyelte azt. A gyilkos fegyvert, a konyhakést egy szemetes konténerbe dobta, azt a mai napig nem sikerült előkeríteni.

A Szőnyi Márton utcai panel…

A rendőrség csütörtökön fogta el a gyanusítottat egy győri lakótelepen. Tájékoztatásuk szerint, amennyiben beigazolódik, hogy nyereségvágyból elkövetett emberölés történt, akár életfogytiglan börtönt is kaphat az alkalmi munkákból élő, többszörösen büntetett stabil bűnöző.

A megyei rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy éves szinten 5-6 hasonló súlyos bűncselekmény történik megyénkben. “A 10-15 éves átlagot számítva emberölés 5-6 történik éves szinten térségünkben. A ’70-es ’80-as években ez a szám 8-10 volt, tehát sikerült visszaszorítanunk ezt a számot” – mondta dr. Bánhalmi Zsolt megyei rendőrfőkapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik