Belföld
Győri gyilkosság (Győri gyilkosság)

Brutálisan, 29 késszúrással ölt a győri gyilkos

Csapucha Adrienn

2013. 01. 17. 21:53

A 61 éves férfire vérbe fagyva találtak rá a rendőrök, Szőnyi Márton utcai lakásában.

Január 16-án érkezett bejelentés a győri rendőrkapitányságra, miszerint az áldozat felesége napok óta nem hallott tőle külön élő férjéről. A kiérkező rendőrök holtan találták a nyugdíjas férfit. Forró nyomon azonnal elindult a nyomozás és a helyszínelés, a boncolás során pedig kiderült, hogy az áldozatot 29 késszúrással brutális kegyetlenséggel ölték meg, hiszen voltak olyan szúrások melyek teljesen áthatoltak a testen és a szemüregen. A rendőrség a bejelentést követő 18 órán belül elfogta a gyanusítottat, ami azért is példaértékű, mert ritkán sikerül ilyen gyorsan kézre keríteni az elkövetőt. A 28 éves hajléktalan férfi, K. Richárd, alias „Golyó” először tagadta tettét, ám később beismerő vallomást tett. A férfi nem volt ismeretlen a hatóság előtt: többször volt már büntetve és a győri alvilág egyik ismert alakjaként tartották számon.

A nyomozás során kiderült, hogy a 61 éves nyugdíjas egy kocsmában ismerkedett meg gyilkosával. A férfi azt hangoztatta, hogy nem jó a zár lakásában, mire K. Richárd felajánlotta, hogy megjavítja a szerkezetet. Ezután a férfi Szőnyi Márton utcai panellakására mentek; beszélgettek és italoztak, majd valamin összevesztek, s a szóváltást brutális tett követte. Az elkövető kikapta az idős férfi kezéből a konyhakést, s halálra szúrkálta.

gyilkosság (gyilkosság, )

A gyilkosság után K. Richárd televíziót, telefont, bankkártyát és bélyeg albumokat lopott el a lakásról. Ezek közül a televíziót – piaci áron – értékesítette is. A bankkártyát kétszer próbálta használni, ám második alkalommal az automata elnyelte azt. A gyilkos fegyvert, a konyhakést egy szemetes konténerbe dobta, azt a mai napig nem sikerült előkeríteni.

Győri gyilkosság (Győri gyilkosság)

A Szőnyi Márton utcai panel…

A rendőrség csütörtökön fogta el a gyanusítottat egy győri lakótelepen. Tájékoztatásuk szerint, amennyiben beigazolódik, hogy nyereségvágyból elkövetett emberölés történt, akár életfogytiglan börtönt is kaphat az alkalmi munkákból élő, többszörösen büntetett stabil bűnöző.

A megyei rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy éves szinten 5-6 hasonló súlyos bűncselekmény történik megyénkben. “A 10-15 éves átlagot számítva emberölés 5-6 történik éves szinten térségünkben. A ’70-es ’80-as években ez a szám 8-10 volt, tehát sikerült visszaszorítanunk ezt a számot” – mondta dr. Bánhalmi Zsolt megyei rendőrfőkapitány.

Győri gyilkosság (Győri gyilkosság)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.