Belföld

A MIÉP-hez igazol két volt jobbikos

A MIÉP-et képviseli a jövőben az Országgyűlésben Endrésik Zsolt és Rozgonyi Ernő volt jobbikos, majd függetlenné vált honatya. Nagy Tibor, Tiszaeszlár polgármestere ugyancsak MIÉP-es színekben politizál tovább. Ezt Fenyvessy Zoltán, a MIÉP elnöke jelentette be csütörtökön, Budapesten.

Csurka István, volt pártelnök tavaly februári halála után a párt októberi országos gyűlésén határoztak a MIÉP további működéséről. Az akkor tartott tisztújításon választották meg az új pártelnököt is.

Fenyvessy Zoltán szerint “elérkezett az idő a MIÉP újjáépítésére” és ennek egyik első és nagyon fontos lépése, hogy Endrésik Zsolt és Rozgonyi Ernő “felvállalták, hogy mostantól a MIÉP-et képviselik az Országgyűlésben, valamint Nagy Tibor is jelezte, MIÉP-es polgármesterként tevékenykedik tovább”.

Rozgonyi Ernő, aki 1998 és 2002 között már volt a MIÉP parlamenti képviselője, azt mondta, minden olyan mozgalmat támogatni kell, amely fellép az elmúlt 23 év politikájával szemben. Hangsúlyozta: egyelőre nem lép be a MIÉP-be, mert “irtózatosakat csalódott azokban a pártokban, amelyekkel eddig közelebbi kapcsolatot kötött”.

Endrésik Zsolt 2000 és 2003 között volt MIÉP-tag. Szerinte nagyobb közösség nélkül nehezen megy a politizálás. Hozzátette viszont, hogy egyelőre tagként nem lép be a MIÉP-be, de képviselni fogja a párt célkitűzéseit a parlamentben.

Fenyvessy Zoltán azt ígérte, a politikusok “konstruktív ellenzéki” magatartást folytatnak majd az Országgyűlésben, vagyis a kormánypártok azon indítványait támogatják, amelyek “az ország és a nemzet érdekeinek megfelelőek”.

Endrésik Zsolt és Rozgonyi Ernő a Jobbik színeiben jutott be az Országgyűlésbe 2010-ben. Endrésiket 2012 áprilisában zárták ki a Jobbik frakciójából, Rozgonyi Ernő pedig 2012 decemberében lépett ki az ellenzéki képviselőcsoportból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik