Belföld

A Mecsek semmit nem látott a hóból

Mégis csak hatalmas ország Magyarország; míg a Dunántúl északi felében szinte egész nap szakadt a hó, addig kicsit délebbre írmagját sem látták a télnek.

Hófúvásokról, sűrű havazásról adtak hírt a mai portálok Székesfehérvár környezetében. Reggel valóban vastagon hullott a hó, és kénytelen-kelletlen lapátolókba botlott az ember. Ránéztem Szeged webkameráira, ha tavaszt nem is, de telet aztán végképp nem láttam. Gondoltam, valami melegebb szellő járja az Alföld sík vidékét, és sietve rákattintottam Pécs tereit leső kamerákra. A Mecsek sem vonzotta a havat. Ütögettem a képernyőt, hátha az szorult meg valamilyen régebbi képnél, de hó csak nem akart esni. Felhívtam egy pécsi ismerősömet, aki értetlenkedve mormogta: miféle hó, ne bolondozz! Úgy fest, hogy inkább enyhe, amolyan kora tavasz jellemezte ma Pécs környékét.

Nos, pécsi, szegedi és a többi hótalan magyarországi barátaink akkor nézzetek havat a Fehérvár24 kedvenc fotósgyakornoka, Horváth Renáta által készített képeken. Ilyen most, alkonyat közelében a több mint ezer esztendős székesfőváros.


Horváth Renáta fotós

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik