Belföld

Zord napok jönnek: mínusz 21 fok és hófúvás!

Csütörtökön a Dunántúlon helyenként akár 30 centiméternyi hó is hullhat.

A meteorológiai szolgálat a csütörtökre várható havazás miatt az ország nyugati felében kilenc megyére első-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adott ki. A várható hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki. A friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet, főként csütörtök estétől.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében azt írta: csütörtökre virradó éjjel, illetve reggel a havazás átterjed a Dunántúl északkeleti részére és a középső megyékre. A friss hó mennyisége csütörtök éjfélig a Dunántúlon általában 5 és 20 centiméter között valószínű, de helyenként (elsősorban Vas, Zala megyében, esetleg Veszprém megye nyugati részén) 25-30 centiméter körüli is lehet.

A Duna-Tisza közének nyugati részén, Pest megyében, illetve az Északi-középhegység nyugati felén jellemzően maximum 6-7 centiméteres friss hó valószínű. Máshol számottevő friss hó nem várható – tették hozzá.

A Köpönyeg.hu időjárási portál adatai szerint csütörtökön és pénteken intenzív havazásra, pénteken hófúvásra kell felkészülnünk. A hőmérséklet a hét hátralévő részében nem emelkedik fagypont fölé. Szombaton akár mínusz 21 fokot is mérhetünk a hófedte tájakon éjszaka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik