Belföld

Kirakatokat és kávégépeket rongált a soproni tolvaj

A karácsonyi ünnepektől egészen vízkeresztig tartott az a lopássorozat, amelynek gyanúsítottját egy szolgálaton kívüli soproni rendőr fedezte fel a korcsolyapálya közelében az elmúlt napokban.

A Soproni Erzsébet Kórház alagsorában álló kávégépet feltörte és abból 30.000,-Ft készpénzt tulajdonított el ismeretlen tettes. A nyomozás során gyanú merült fel, hogy a bűncselekményt egy soproni hajléktalan követte el. A férfit egy szolgálaton kívüli rendőr látta meg a korcsolyapálya közelében. Ő értesítette kollegáit.

A 23 éves gyanúsított a rendőrségen beismerő vallomást tett. A kávégép feltörésén és kifosztásán kívül további három bűncselekmény elkövetését is elismerte. Azt, hogy egy későbbi időpontban ugyanezt az automatát ismét feltörte és eltulajdonította annak éremvizsgáló egységét, valamint 1.000,-Ft készpénzt. A lopással okozott kár mintegy 70.000,-Ft.

Bűnlajstromát cigarettalopásokkal tetézte. Mindkét esetben betörte az élelmiszerüzletek kirakatát, így lopással és rongálással mintegy félmillió forint kárt okozott a boltok tulajdonosainak.

A 23 éves férfi ellen lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Soproni Rendőrkapitányság, előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik