Belföld

Vasárnapig fokozatosan csökken a hőmérséklet

Ellentétben az ország nyugati felével Csongrád megyében nincs sem jelentősebb mennyiségű hó, sem hideg, de ez a helyzet meg fog változni.

Kedden borult marad az idő, és többfelé lehet újabb csapadék: a Szenthottgárd-Salgótarján vonaltól északra hózáporok, a vonal térségében ónos/fagyott/havas eső, ettől délkeletre eső, záporeső fordul elő. Az Alpokalján és a Börzsönyben egész nap fagyhat, máshol 2 és 7 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, tehát olvadás várható. A délkeleti szél megélénkül.

Szerdán is borús időre van kilátás, többfelé köddel. Napközben főleg délen és keleten lehet eső, szitálás, majd délnyugat felől újra egyre többfelé várható eső, északon és nyugaton hó is. Nem várható lényeges változás a hőmérsékletben, délen +5 fok feletti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön eleinte főleg délnyugaton és északon, késő délutántól egyre többfelé valószínű csapadék, mely egyre inkább hó formájában hullik majd. Lehűlés kezdődik.

Pénteken borult idő várható, többfelé havazással, és erős széllel, mely egyre többfelé okoz majd hófúvásokat. Napközben szinte semmit nem emelkedik majd a hőmérséklet – hiszen szibériai eredetű hideg levegő érkezik térségünkbe. Egész nap fagyhat.

Szombaton és vasárnap marad a borús idő, többfelé – már gyengülő – havazással, hószállingózással. Zord hideg várható reggelente, -15 fok alatti értékekkel, és nappal is -5 fok közelében maradhat a hőmérő higanyszála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik