Belföld

Közmeghallgatás lesz a Szent István Király Múzeumról

A város fenntartásába került intézmény jövőjét a lakosság is alakíthatja.

Közmeghallgatást tartanak január 30–án, szerdán a Városháza nagytanácstermében – jelentette be Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András. A közmeghallgatást az együttgondolkodás jegyében hirdetik meg és várják a fehérvári lakosság, civil szervezetek véleményét, ötleteit arról, hogy milyen legyen a város múzeuma.

Mint ismeretes, az idei évtől egy kormánydöntés következtében többek között Székesfehérvár városa a Fejér Megyei Múzeum Igazgatóság működtetője. A tulajdonosváltással névváltozás is történt, így a hozzátartozó intézményekkel együtt Szent István Király Múzeum néven üzemel tovább a város fenntartásában.

„Különleges és örömteli pillanat volt városunk életében, amikor az intézmény fenntartójává váltunk, hiszen nagyon régi vágya teljesült azzal Fehérvárnak, hogy saját múzeummal rendelkezik. Ez feladatot és felelősséget is ró a városra, hogy milyen fenntartó, milyen gazda lesz, milyen jövőképet tud a múzeumon keresztül is a város felé letenni. Ennek kialakításához szeretnénk konzultációs lehetőséget adni mindenki számára, hogy a városvezetők is megismerhessék a javaslatokat, véleményeket” – mondta a polgármester.

Demeter Zsófia, a Szent István Múzeum igazgatója az intézmény jelenlegi helyzetéről számol be és bemutatót is tart, majd ezt követően a hagyományos rend szerint folytatódik a közmeghallgatás a Városházán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik