Belföld

Nincs elzárt település, lezárt út Fejér megyében

A vasárnap délután óta tartó intenzív havazás ellenére Fejér megyében nincsen lezárt út vagy elzárt település. Több út ugyan nehezen járható, a reggeli órákban balesetekről nem, de elakadt kamionokról érkezett bejelentés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszély Előrejelző Központjától kapott tájékoztatás szerint a mai napon a csapadék átmenetileg ónos eső, havas eső is lehet, de zömében havazásra kell számítani. Estig további 10-15 cm friss hó várható. A DK-i K-i szél megélénkül (40-45 km/h), mely kisebb hóátfúvásokat okozhat. Aki gépkocsiba ül, az kellő óvatossággal közlekedjen! Csak a téli útviszonyokra felkészített, téli gumiabroncsokkal felszerelt járművekkel induljanak el.

A katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek segítségét január 14-én reggel 5 óra óta több mint tíz alkalommal kérték-közölte a Fehérvár24-gyel Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő. A 81-es főúton Csókakő térségében kamionok akadtak el. Székesfehérváron, a Seregélyesi úton kisteherautó és személygépkocsi csúszott össze, a két járművet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók választották el egymástól. A Vásárhelyi úti vasúti átjáróban egy helyi járatú busz akadt el a síneken, a járművet a volán autómentője húzta ki a vasúti pályáról. A Farkasvermi úti körforgalomban egy tartányos teherautó nem tudta folytatni az útját. A 81-es főút fehérvári lehajtójánál szintén egy kamion akadt el. Polgárdiban egy autóbusz csúszott a megállónak, amelyet daruval kellett visszahúzni az útra, személyi sérülés nem történt. Csákvár és Oroszlány között is kérték a katasztrófavédelem segítségét, ahol ugyancsak egy zöldségszállító kamion állt meg a havas úton- mondta Szabó-Bisztricz Anett.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a követési távolság betartására és a látni és látszani elv fontosságára! Amennyiben baleset ér bárkit, vagy elakad a hóban, hívja a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikét, a rendőrök azonnal a segítségére lesznek!- mondta a Fehérvár24-nek Kiss Z. Edward a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik