Belföld

Mesterházy: a Fidesz bukná Komárom megyét

Mesterhazy-Attila(210x140)(1).jpg (Mesterházy Attila)
Mesterhazy-Attila(210x140)(1).jpg (Mesterházy Attila)

Komárom-Esztergom megyében választási győzelemre készül az MSZP az országgyűlési és önkormányzati választásokon, mert a párt mérései szerint átvették a vezetést és megelőzték a Fideszt - mondta az MSZP elnöke hétfőn Oroszlányban, a lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

Mesterházy Attila kijelentette, hogy a Fideszt “lábbal lehet megverni”, amihez “sok személyes találkozó, sok-sok legyalogolt kilométer tartozik, valamint a közösségi média használata. (…) Nem lesz sohasem több pénzünk, mint Simicska Lajosnak, nem lesz több médiafelületünk, mint a jobboldali médiabirodalomnak” – tette hozzá az MSZP elnöke.

Az ellenzéki politikus elmondta, az elmúlt hónapokban Komárom-Esztergom megyéből több mint 300 aktivista jelezte csatlakozását a szocialistákhoz az interneten. Az MSZP februárban megyei fórumsorozatot tart, 20-30 kisebb településen ismertetik programjukat.

Mesterházy Attila közölte, az MSZP visszaállítaná a bányászoktól megvont nyugdíjjogosultságot, mert “a kormány ezen intézkedése semmilyen eredményt nem hozott, ellenben bizonytalan helyzetbe sodorta az érintetteket”.

A politikus hangsúlyozta, a szocialisták más irányok mentén használnák fel a költségvetési forrásokat. Példaként említette, hogy információi szerint jelenleg “hárommilliárd forintot fordítanak Tatabányán egy üres bevásárlóközpont átalakítására, hogy oda a kormányhivatal be tudjon költözni”, az oktatás, az egészségügy, vagy az infrastruktúra fejlesztése helyett.

Lukács Zoltán, az MSZP megyei elnöke elmondta, a Fidesz Oroszlányban az terjeszti, hogy a szocialisták be akarják zárni a Vértesi Erőművet. Ezt a megyei elnök rágalomnak nevezte és bemutatta a Vértesi Erőmű működését biztosító, az MSZP kormány idejéből származó kormányhatározatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik