Belföld

Klubrádió: nem mi tartozunk, hanem fordítva

klubrádió (klubrádió, )
klubrádió (klubrádió, )

A rádió és partnerei szerint a médiahatóság sokmillió forintos kárt okozott nekik.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács szerint a Klubrádió tulajdonosa a gyöngyösi frekvencia után egy éve, a kecskeméti és a debreceni hullámhossz után pedig több mint egy éve nem fizeti a frekvenciahasználati díjat, és ha továbbra sem tesz eleget ezen kötelezettségének, azt a médiatanács nem tudja másként értelmezni, mint hogy a Klubrádió tulajdonosa saját maga kívánja bezárni vidéki adóit.

A rádió nem így látja. A médiatanács lassan egy éve nem tesz eleget a jogerős ítéletekben rögzített kötelezettségeinek. Nem a rádiók tartoznak a médiatanácsnak, hanem épp fordítva – olvasható a Klubrádiónak a debreceni Lokomotív Rádió Kft.-vel, valamint a kecskeméti Partner Rádió Kft.-vel közös közleményében. A kár sokmillió forintot tesz ki – tették hozzá.

Itt az ideje, hogy a médiatanács megadja a tartós közösségi frekvenciaengedélyt a Klubrádiónak, és megteremtse a versenysemlegesség elve alapján a hálózatbővítés lehetőségét számukra. Eddig a Klubrádió hét vidéki adójának megszűnését okozta a médiatanács „áldatlan” tevékenysége – írták.

A Klubrádió és hálózatos partnerei közlésük szerint harmadik éve érzik folyamatosan saját bőrükön „annak az áldatlan tevékenységnek a konzekvenciáit, amelynek kizárólagos célja a Klubrádió elhallgattatása, tönkretétele”.
Közleményükben emlékeztetnek arra: eddig hat alkalommal született a médiatanácsot elmarasztaló ítélet, ezek közül három jogerős. „Ezek legfőbb közös eleme a médiatanács jogellenes, a törvényi előírásokat semmibe vevő tevékenységének következetes rögzítése”, azzal együtt, hogy a hatóság éppen ezeket a rendelkezéseket veszi rendszeresen semmibe, szabotálja azok végrehajtását, önmagát a törvényeken felül helyezve – fogalmaztak.

Mindezek ellenére a Lokomotív Rádió Kft. és a Partner Rádió Kft. nem indított azonnal kártérítési pert a hatóság ellen, hanem egyeztetést kezdeményezett vele, a hatóság azonban erre nem reagált, hanem médiakampányt indított ellenük – szerepel a kommünikében. A rádiók szerint a hatóság tudatos és súlyos diszkriminációt alkalmaz velük szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik