Belföld

Ismét menekülteket rejtett egy tehervagon Sopronban

Embertelen körülmények között utaztak több mint ezer kilométert a szír migránsok. Nézze meg fotón!

A GYSEV biztonsági szolgálata ellenőrizte Sopronban a teherpályaudvar szerelvényeit 2013. január 13-án a kora esti órákban, mikor az egyik vagonból kiszűrődő hangokra lettek figyelmesek.

A soproni járőrök a vasúttársaság munkatársainak közreműködésével a ponyvás konténer felnyitását követően 15 külföldit találtak, akik semmiféle okmánnyal nem rendelkeztek.

A férfiak meghallgatásuk során elmondták, hogy mindannyian szír állampolgárok és már hat napja tartózkodnak a vasúti konténerben. A vizsgálat adatai szerint a szerelvény Törökországból indult és úti célja a németországi Passau volt.

A rendőrség kiutasítást előkészítő őrizetük mellett, tiltott határátlépés kísérlete miatt indított eljárást a 15 szír férfival szemben.

Hasonló körülmények között érkezett Magyarországra ez év január 02-án öt afgán állampolgár is, akire nagyon rossz fizikai állapotban, átfagyva, egy tehervonat vagonjában találtak rá a biztonsági szolgálat emberei.

Ők öt napja utaztak Görögországból a fűtetlen, levegőtlen, hideg raktérben, és okmányok nélkül, a vasúti szerelvényben megbújva akartak a belső határon átjutni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik