Belföld

Bekötötték Hoffmann Rózsa száját

hoffmann rózsa (hoffmann rózsa)
hoffmann rózsa (hoffmann rózsa)

A jövőben az oktatási államtitkár nem nyilatkozhat felsőoktatási ügyekről - írja az [origo].

A lap szerint egy megállapodás alapján az oktatási államtitkárnak tartózkodnia kell a felsőoktatással kapcsolatos változások kommentálásától. Hoffmann Rózsát a kormányfő és minisztere kérte meg, hogy – a hallgatói tiltakozások után – a jövőben csak a közoktatással foglalkozzon, a többit hagyja Balog Zoltánra, a kormányszóvivőre vagy Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkárra.

Az [origo] úgy tudja, hogy a diáktüntetések miatt a Fideszben többen felvetették, hogy valóban le kellene váltani Hoffmann Rózsát, és a miniszterelnök környezetében is többen tartották volna szerencsésnek, ha az államtitkár ismét felajánlja a lemondását, és Orbán Viktor ezúttal elfogadja azt. Ezt javasolta a kormányfőnek a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese is.

A decemberi megállapodás dacára a minap az Inforádióban Hoffmann Rózsa arról beszélt, hogy a kormány komoly forrásokat szán a felsőoktatásra. Arról beszélt, hogy a felsőoktatás kiemelt területe a társadalomnak, ezért a kormány szűk költségvetési mozgásterében is mindent megtesz, hogy ne csak a működőképességet, hanem a fejlődés lehetőségét is biztosítsa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik