Belföld

Havazás! 30-40 centiméter is eshet Győrben!

Hétvégén megvastagszik a felhőzet, vasárnaptól pedig intenzív havazás kezdődik a Dunántúlon. Eddig legalábbis úgy tűnik.

A kontinensen nagyobb területre kiterjedő eseménytelen, anticiklonális időjárás nem jellemző; többnyire ciklonális hatások a meghatározóak. A 40. és a 60. szélességi körök által meghatározott sávban Európa nyugati és középső része fölött ciklonok helyezkednek el. Hatásukra sok a felhő, többfelé fordul elő csapadék; az északabbi vidékeken főként havazik, délebbre az eső esik. A hőmérséklet csúcsértéke délnyugatról északkelet felé haladva csökken; az Urál előterében napközben sem emelkedik -10 fok fölé a hőmérséklet. Ugyanakkor enyhe az idő a mediterrán térségben, ahol 11 és 16 fok közé melegszik fel délutánra a levegő.
Az említett ciklonális mezőben vasárnap a Kárpát-medencét nedves levegő éri el, több helyen valószínű havazás.

Szombaton a térben és időben változó felhőzetből helyenként alakulhat ki kisebb havazás, hózápor. Vasárnap mindenütt erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a Dunántúlon és a középső területeken egyre többfelé várható havazás, késő este délkeleten, délen ónos eső is lehet. A Tiszántúlon estig még számottevő csapadék nem valószínű. Vasárnap napközben megélénkül a keleti, délkeleti szél.

Az Időkép 30-40 centis hóréteggel számol a Kisalföldön. Kattintson ide a részletekért!

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és -9 fok között alakul, de északkeleten a havas, gyengén felhős területeken több fokkal hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap +1, -4 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik