Belföld

Gyimesi és Haág is dönt az új színházigazgató személyéről

Kiderült, kik fogják elbírálni a szegedi színházra érkezett igazgatói pályázatokat.Az önkormányzat képviseletében Gyimesi László és Haág Zalán önkormányzati képviselők is ott lesznek.

Az emberi erőforrások minisztere Révész Máriát, a Fidesz pécsi szervezetének elnökét delegálta a grémiumba, akit tavaly Vidnyánszky Attila javaslatára neveztek ki a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező és felügyelő nonprofit kft. élére. Vidnyánszky az elnöke a Színházművészeti Bizottságnak, amely a szakmai zsűribe négy tagot is delegált: Fekete Péter békéscsabai színidirektort (akit a Nemzeti Színházban miniszteri biztosnak neveztek ki), Topolánszky Tamás táncművészt, a Szegedi Kortárs Balett egykori tagját, Soós Pétert, a Tűzvonalban és más tévésorozatok rendezőjét és Várszegi Tibor színészt, írót. A zsűriben helyet foglal még a Színházi Dolgozók Szakszervezetének helyi szervezete elnöke, Páli Mónika énekkari tag, és az intézmény közalkalmazotti tanácsa nevében Stefanik Sándort, a teátrum főügyelője. A szakmai testület véleményét megfontolva teszi majd meg javaslatát a kulturális bizottság a közgyűlésnek.

A fenntartó önkormányzat képviseletében Gyimesi László fideszes és Haág Zalán kereszténydemokrata önkormányzati képviselő vesz részt a szakmai értékelésben. A 9 fős szakmai bizottság véleményezi az öt aspiráns – Balikó, Gyüdi és Juronics mellett Szolnoki Tibor és Vasvári Csaba – pályázatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik