Belföld

Fáklyás demonstrációt tartott a Jobbik a „cigánybűnözés ellen”

A rendezvényt néhány száz méterre tartották attól a szigethalmi sörözőtől, ahol két fiatal sportolót ért támadás január elsején.

Az erős rendőri biztosítás mellett egy üres telken tartott, A magyarokat ki védi meg? címmel meghirdetett demonstráción a szakadó hó ellenére több száz jobbikos és szimpatizáns jelent meg pártzászlókkal felszerelkezve.

Volner János, a párt alelnöke és frakcióvezető-helyettese szerint “vissza kell fogni a cigányok népszaporulatát”, mert ha “ez így megy tovább”, akkor annak komoly gazdasági következményei is lehetnek. A frakcióvezető-helyettes kitért arra is, hogy pártja kész az e körből kitörni akaró fiatalokat támogatni, majd a távolabbi jövőt felvázolva a csendőrség létrehozásának fontosságát mint a Jobbik egyik régi célkitűzését emelte ki.

“Szeretnénk békében élni itt, Szigethalmon”, de döbbenet és féltés van most bennünk, mert a település számára nagyon rosszul kezdődött ez az év, ugyanúgy, mint Ózdon – hangsúlyozta Lupa János tanár, a Jobbik szigethalmi elnöke.

A beszédeket követően a tömeg az “igenis van cigánybűnözés” mondatot skandálva, énekelve rendőri felvezetéssel a késelés helyszínére vonult, de csak a sörözővel szemközti területen sorakozhattak fel. A nyitva tartó sörözőt rendőrsorfal zárta el.

A demonstráción rendbontás nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik